Sådan kommer du sikkert rundt i Danmark

park-life-2251981_640

Cyklen er ikke kun et transportmiddel til at komme på arbejde eller i skole i Danmark; cykling er også en yndet motionsform. Rigtig mange danskere er begyndt at bruge cykling, som et redskab til at komme i bedre form.

Det er blevet populært at trille rundt inde i byerne og på de danske landeveje. Uanset om du bruger cykling til transport eller motion så sker der desværre ulykker, hvor cykellister oplever fare, som gerne skulle undgås. Hvis du gerne vil have inspiration til hvad du kan gøre for at minimere farerne, når du cykler rundt i Danmark, så skal du læse videre.

Lær færdselsreglerne at kende

Det første du skal gøre er at lære færdselsreglerne at kende. Mange har en tendens til at skælde bilister ud. Nogle gange med rette – andre gange er det også selvforskyldt, fordi du ikke kender reglerne ordentligt. Sørg derfor for at kende reglerne for cykler, inden du gerne vil tage et par borgerlige ord med gutten, der dytter efter dig.

En af de mest kringlede cykelsituationer, især når du kører rundt inde i en større by, er, hvordan du skal forholde dig til busser. Der er specifikke regler, alt afhængig hvordan et busstoppested er placeret. Mange kender ikke reglerne, men i nogle tilfælde skal du, som cyklist, holde tilbage for buspassagerer.

Hvis du er interesseret i at opdatere din viden omkring cykelloven kan du altid holde opdateret gennem cyklistforbundet, de har altid opdateret reglerne og kommer med gode forklaringer.

Elsker du din hjerne?

Det andet du skal gøre er at se på din egen sikkerhed. Mange vælger at køre uden beskyttelse på hovedet, hvilket er rigtig dumt, når du nemt og billigt kan finde en cykelhjelm. I dag kan du finde en stor variation af cykelhjelme, som både har maksimal sikkerhed og komfort. Selvom det ikke er lovpligtigt, at køre med cykelhjelm, så beskytter du hovedet mod alvorlige skader. Det vil ret ærgerligt, hvis du får en alvorlig hjernerystelse, som kræver meget genoptræning, fordi du ikke brugte en cykelhjelm.

Det er også værd at se efter om du har en cykel, der ikke braser sammen af et enkelt vindstød og en hård opbremsning. Tjek derefter din cykel ordentligt i sømmene og sørg du har bremser der virker og cyklen er af en standard, der er sikker nok.

Øjnene på trafikken, ikke på telefonen

Det tredje du skal gøre er at være opmærksom i trafikken. Der er kommet mange flere biler og cykler på vejene de senere år, og derfor er det vigtigt du er opmærksom i trafikken.

Mange benytter sig af en smartphone, når de cykler. Selvom en smartphone er en fantastisk opfindelse, så er den også farlig, hvis du kigger ned på den og ikke på trafikken. Du bruger måske den også til at høre musik. Du kan havne i potentielle farlige situationer, hvis du hører for højt musik og triller derudad og ikke er opmærksom på farerene, der er rundt omkring dig. Hvis du absolut gerne vil høre musik, når du cykler, så sørg for det er på et niveau, hvor du stadig kan høre hvad der sker i trafikken.

Vis hensyn

Det fjerede du skal gøre er selvsagt åbenlyst, men det er vigtigt du viser hensyn til dine medtrafikanter. Ved at man passer på hinanden i trafikken kommer der færre tilskadekomne. Sæt derfor farten ned hvis der er mange på cykelstien eller der er små børn. Det er vigtigt at du viser hensyn, uanset om du har en lejebolig i Aarhus, en lejlighed i provinsen eller bor ude på landet. Det er vigtigt der er plads til alle, så det er sikkert at færdes på de danske veje.



Der er ingen kommentarer - endnu.

Send