Cykelairbag fra Hövding

cykelairbag-cykelhjelm
hövding

De to kvinder bag opfindelsen

Har du altid drømt om at kunne cykle uden cykelhjelm og stadig være sikker, hvis uheldet skulle være ude? Med den nye cykelairbag kan du cykle ligeså tosset du vil uden at ødelægge din frisure og stadig være sikret mod eventuelle uheld og styrt!

Cykelairbag: Sådan fungerer den

Helt konkret så fungerer cykelhjelmen fra Hövding som en airbag. Du tager den ”på” som en krave rundt om halsen (minder mest af alt om et almindeligt halstørklæde). I kraven er der indbygget en række sensorer som kan fornemme, hvornår du er ved at vælte på din cykel.

Når sensorerne fornemmer, at du er ved at vælte, vil der poppe en hjelmlignende airbag ud af kraven og beskytte dit hoved mod eventuelle slag. Se videoen herunder for at få en bedre forståelse af, hvordan den virker.

Hvem står bag den nye opfindelse?

Bag den smarte og nye opfindelse finder du to svenske piger ved navn Anna Haupt og Terese Alstin, der sammen har startet firmaet Hövding. De to piger mødte hinanden på et universitet i Sverige, og har i fællesskab opfundet den ”usynlige” cykelhjelm.

Hvordan ser den ud?

Som du kan se i nedenstående videoer ligner cykelhjelmen mest af alt et halstørklæde. Det er meget svært at se, at det skulle være en decideret cykelhjelm. Og hvis folk ikke ved, hvordan en cykelairbag ser ud, så kan de umuligt gætte, at du faktisk har en cykelhjelm rundt om halsen.

Video: Se en test af hvordan cykelhjelmen virker i praksis

Yderligere information om den svenske cykelairbag

Herunder kan du læse meget mere om cykelhjelmen fra Hövding.

Overholder cykelhjelmen de danske krav?

Ja det gør den. Det svenske mærke Hövding – som står bag den nye cykelhjelm – har gjort deres cykelairbag CE-godkendt, hvilket vil sige, at den overholder de danske lovkrav for en sikker cykelhjelm.

Værd at vide om den nye cykelairbag

  • Den er produceret af det svenske firma Hövding
  • Den er blevet testet på kryds og tværs
  • Den er CE-godkendt
  • Størstedelen af brugerne mener den er smart
  • Enkelte brugere mener, at den kan være varm at cykle med
  • Hövdings officielle hjemmeside

Se Jyske Bank TV omtale cykelhjelmen

Her kan du købe den populære cykelairbag

Cykelhjelmen fra Hövding har endnu ikke fået sit totale gennembrud på det danske marked endnu. Dog kan du stadig finde den hos nogle enkelte netbutikker og et par fysiske forretninger.

Herunder kan du se, hvilke netbutikker og webshops, der pt. har den til salg.

  • Bikester.dk
  • Cykelbanditten

Er cykelhjelmen onesize?

Nej det er den ikke. Du kan få den i henholdsvis en størrelse small og medium. Derudover kan du også vælge om hjelmen skal være almindelig, eller du hellere vil have en slim fit model. Cykelairbaggen fås i et par forskellige farver.

Har du spørgsmål til den populære cykelairbag, så er du selvfølgelig velkommen til at henvende dig i kommentarfeltet herunder.

Læs mere om den spektakulære hjelm på cykelairbag.dk.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send