Cykelbeklædning om vinteren

vintertøj

Hvis du er en af de få rå, som trodser vind og vejr, og cykler på livet løs om vinteren, så er du med garanti interesseret i at læse denne artikel. I artiklen kan du nemlig læse om, hvordan du bedst klæder dig på til vinterens udfordrende vejr. 

God læselyst!

Først lidt tips til vintertøjet

Vintertøjets vigtigste formål er holde dig varm og tør. Derfor skal du være forbedret på, at det tøj du bruger om vinteren er markant tungere end sommertøjet.

Du skal ikke svede inden du kommer på cyklen

Det er vigtigt, at du ikke tager for meget tøj på, når du skal ud at cykle. Det gør ikke noget, hvis du har det lidt køligt i starten af din cykeltur. Når først kroppen kommer i gang og pulsen kommer op, så vil du automatisk få det varmere.

Pas på chillfaktoren

Når du cykler omkring 30 km/t, så kan du tydeligt mærke, at vinden bider i dine kinder. Derfor er det meget vigtigt, at du får noget tøj på, der kan holde vinden ude.

Til det anbefales det at bruge en eller anden form for windbreaker, der kan holde dig varm.

Beskyt de mest udsatte områder

Noget af det vigtigste du skal huske på, når du skal cykle om vinteren, er selvfølgelig at få beskyttet de mest udsatte områder. Og med de mest udsatte områder menes der fødder, hænder, hoved og ører. Er disse områder beskyttet, så er du klar til en god vintercykeltur.

VIDEO: Se hvad Global Cycling Network mener om vintercykeltøj

Hvilket vintertøj skal du bruge?

Herunder kan du læse mere om de mest anbefalede beklædningsdele du kan tage på, når du vælger at cykle om vinteren.

Hue eller hat

For at beskytte dine ører mest optimalt mod kulden, så er en tynd hue en rigtig god ide at tage på under din cykelhjelm. Det er vigtigt, at huen ikke er for tyk, da du så ikke vil kunne passe hjelmen.

Hvis det er ekstra koldt, bør du overveje at tage en elefanthue på. Hvis kulden derimod ikke er noget problem, men det regner meget, så er cykelhatten oplagt at tage på. 

Svedundertrøje

Selvom det er meget koldt udenfor, så er det ikke ensbetydende med, at du ikke sveder. Derfor kan du med fordel tage en svedundertrøje på, så sveden kan blive transporteret væk fra din krop, så du ikke kommer til at fryse.

Skoovertræk

Der findes ikke noget værre end at fryse sine fødder, når man cykler. Derfor er det en glimrende ide at bruge et skoovertræk, så dine fødder kan holde sig varme og tørre under hele turen.

Handsker

Hænderne er noget af det mest udsatte, når du cykler. Derfor bør du købe dig et par gode vinterhandsker, så du ikke skal døje med kolde hænder og fingre under din cykeltur. Det er yderst irriterende at have så kolde fingre, at du får svært ved at skifte gear og bremse.

Cykelbukser med lange ben

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at cykelbukser med lange ben er et must om vinteren, hvis du gerne vil undgå at komme til at fryse. Det er vigtigt, at dine cykelbukser passer godt på din krop for optimal ydeevne.

Som alternativ til de lange bukser kan du vælge at cykle med et par lange underbukser under dine normale cykelshorts eller cykle med benvarmere. 

Armvarmere

Hvis vejret endnu ikke er til at køre i 100% kortærmer, så er armvarmere geniale at have med. De fylder ingenting at have med i baglommen, og de er uhyre lette at tage på.

Langærmet trøje

Når vinden og vejret er ruskende og koldt, så er det vigtigt, at din overkrop er beskyttet af en god og langærmet cykeltrøje. Der findes deciderede vintertrøjer du med fordel kan bruge, hvis du gerne vil være ekstra sikker på, at du kan holde varmen selv når det er koldest.

Halsedisse

Hvis du gerne vil beskytte din hals noget ekstra, så er en halsedisse et oplagt valg. Med halsedissen kan du ganske enkelt og effektivt beskytte din hals mod kulde og vind.

Solbriller

Selvom solbriller typisk bruges når der er meget sol, så er de alligevel uundværlige om vinteren. Om vinteren er der typisk en masse grus og skidt på vejene, der meget hurtigt kan flyve op og genere dit udsyn. Med et parsolbriller er du beskyttet mod dette flyvende skidt og snavs.

Derudover er et par solbriller også rare at have på, hvis vinden er tør og kold og derfor vil irritere dine øjne. 

Forhandlere af cykeltøj

Hvis du mangler cykeltøj til den kolde og udfordrende vinter, så kan du med fordel benytte dig af disse to forhandlere.

Hvis du hellere vil købe dit tøj i en fysisk butik, så tjek vores store oversigt over cykelforretninger her i Danmark. Du kan uden tvivl finde en forhandler nær dig.

Gå til oversigt.

Og husk nu altid…

at få cykelhjelmen på, så du sikrer dit hoved på den bedst mulige måde. Hvis du endnu ikke har fået købt en hjelm eller måske trænger til en ny, så kan vi anbefale dig at kigge på ecykelhjelm.dk, der kan fortælle dig stort set alt du bør vide om cykelhjelme.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send