Guide: Derfor skal du vælge elcykel

cykelskolen.dk – vindingcykelcenter.dk – 20-05-2021

Annonce:

Hvorfor bør du overgå til elcykel? På stående fod kan du nok nævne de fleste fordele, men du får dem lige serveret her: Elcykler er i den indre by et både billigt og miljøvenligt alternativ til personbilen, når du kun har én passager – dig selv. Elektriske ladcykler tillader dig at have et par småbørn med til/fra institutioner. Trafikpropper vil forsvinde fra dit liv som en feberdrøm.

 

Skal du vælge elladcykel?

Overvejer du el cykel, er det indledende valg mellem en smidig, almindelig elcykel uden lad og så en el ladcykel temmelig essentielt. Bor du i en provinsby som Vejle, Kolding, Horsens eller Fredericia og har små børn at se til, er ladcyklen naturligt nok det oplagte valg. Men hvis du kun skal bruge plads til indkøbsvarer, er en simpel cykelkurv på en ladfri cykel nok optimalt.

 

Tre typer motorer

Har du lagt dig fast på, hvilken overordnet type elcykel du vil købe hos din cykelhandler, kan du bagefter overveje, hvilken motor du foretrækker. Her har du tre valgmuligheder, hvor den mest udbredte er centermotoren, hvor der er baghjulstræk og mekanisk bliver holdt øje med, hvor hårdt du træder i cyklens pedaler, så elcyklen kan understøtte dig på bedst mulig manér.

 

El cykel med for- eller baghjulsmotor

Den anden valgmulighed inden for motor er forhjulsmotoren, hvor motoren starter, når du drejer i pedalerne, mens den tredje er baghjulsmotoren. Ved den sidste får du bedre balance, så er det en prioritet for dig, er valget oplagt. Alt efter motor får du forskellige grader af hjælp, når du cykler omkring. Motorer, der justerer deres ydelse efter din, er ofte den bedste løsning.

 

Få et supplerende transportmiddel

Har du ikke behov for bilen til mange af dine daglige ærinder i byen eller ude på landet? Eller er I to i husstanden og har brug for et supplerende transportmiddel? Så overvej en ny elcykel.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send