Hvad laver en osteopat?

Annonce

En professionel osteopat har en såkaldt holistisk tilgang til sit arbejde. Det vil sige, at der bliver kigget på kroppen som en helhed, og der er derfor fokus på, hvordan kroppens enkelte dele påvirker hinanden.

En osteopat arbejder hovedsageligt med forebyggelse, så din krop kan helbrede sig selv løbende.

Har du eksempelvis fået en tennisalbue eller golfalbue, vil en osteopat ikke kun fjerne smerterne. Deres formål er at finde ud af, hvorfor eller hvordan skaden er opstået, så skaden ikke kommer igen.

Uddannende behandlere har en enorm viden, som de har fået gennem praktisk arbejde og i forbindelse med uddannelsen som fysioterapeut, kiropraktor eller læge. Behandlingsmetoden er udviklet af Dr. Andrew Taylor Still, som var læge og kirurg.

Hvis du er interesseret i behandlingsformen og bosat i København, kan du her læse mere om, hvordan en osteopat kan hjælpe dig.

Hvordan uddanner jeg mig til osteopat?

For at kunne tage uddannelsen er det først og fremmest et krav, at du er uddannet autoriseret læge, fysioterapeut eller kiropraktor. Uddannelsen varer fire år og kan tages på deltid på International Academy og Osteopathy i København.

Du kan se frem til 40 moduler, som efterfølgende resulterer i, at du får titlen “Master of Science in Osteopathy” (MSc.Ost).

Som nævnt kigger en osteopat holistisk på kroppen og ser efter sammenhænge mellem kroppens dele. Som eksempel kan en irritabel tyktarm føre til øget stress i kroppen, mens kosten kan have en effekt på stofskiftet.

Du skal selv betale

Det koster omkring 140.000 kroner at tage den 4-årige uddannelse på International Academy of Osteopathy i København. Du skal selv betale for uddannelsen.

Det er også muligt at tage uddannelsen i både Belgien, England eller Tyskland.

En anerkendt behandlingsform

Osteopati har ikke altid været en anerkendt behandlingsform. Det var først i 2018, at det blev anerkendt som en autoriseret sundhedsprofession i Danmark, og det er derfor i dag en beskyttet titel, hvilket det ikke var tidligere.

Det er kun uddannede med en autorisation, som må omtale sig som osteopat. Autorisationen kan du få hos Styrelsen for Patientsikkerhed og koster 5.691 kroner.

Hvad koster en behandling?

Hvis du ønsker en behandling, kan prisen variere fra klinik til klinik og kan også afhænge af osteopatens erfaring. Typisk koster en halv times behandling mellem 500 og 1000 kroner.

 

En professionel med de rette værdier vil tage dig med på råd i behandlingsforløbet, så I begge kan holde styr på den økonomiske del.

 

Du kan få 150 kroner i tilskud ved første konsultation og få 100 kroner for de efterfølgende behandlinger, hvis du er medlem af Sygeforsikringen “danmark”. Er du studerende, er der yderligere 10% at hente i rabat.

Bør mine smerter blive behandlet?

Det er et spørgsmål, som kun du kan svare på. Men døjer du eksempelvis med irritabel tyktarm, tennisalbue, golfalbue, for højt eller for lavt stofskifte, anbefaler vi, at du kigger dig omkring efter professionel hjælp.

 

Nogle gange kan det også være svært selv at finde ud af, hvad man helt konkret fejler, hvorfor en dygtig osteopat i København kan være løsningen for dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Der er ingen kommentarer - endnu.

Send