Sådan får du trænet året rundt

cold-2557515_640

I Danmark er det ikke alle årets måneder, der er lige ideelle til udendørs træning. Derfor kan det være en udfordring at vedligeholde formen, når årstiderne skifter, men det er heldigvis ikke umuligt. Hvad, der virker for at få trænet året rundt, er selvfølgeligt forskelligt fra person til person.

Du kan dog nemt lave nogle ændringer, der gør det lidt nemmere at finde motivationen, selvom årstiderne skifter. Med disse tips og tricks kan du holde den gode form ved lige uanset vind og vejr.

Styrketræn i hjemmet

Den mørke og kolde vinter er ideel til styrketræning, da du kan klare det hele indenfor, når du har det rette udstyr.

Du behøver blot et par håndvægte for at kunne lave dit eget træningsprogram hjemme på stuegulvet. Hvis du ikke har håndvægte, men gerne vil i gang med det samme, kan du fylde et par vandflasker med vand og bruge dem som håndvægte.

Vinteren er også en rigtig god tid til at afprøve de mere stille træningsformer som yoga og pilates. Disse træningsformer kan holde din krop stærk og smidig året rundt. Der findes et hav af videoer på YouTube, der guider dig til, hvordan du kan træne derhjemme.

Få pulsen op derhjemme

Hvis du gerne vil holde konditionen ved lige, når vejret er dårligt, så kan du heldigvis også det. Det kan være en rigtig god idé at investere i en motionscykel, hvis du gerne vil holde den gode konditionsform ved lige uden at skulle ud i blæst, regn og kulde.

En af de store fordele ved at have en motionscykel i hjemmet er, at du hurtigt kan hoppe på cyklen og knokle afsted, uden du behøver at tænke på vejret udenfor.

Hvis du overvejer at købe en motionscykel, er der meget hjælp af hente online. Her findes nemlig forskellige guides til, hvordan du finder den bedste motionscykel.

På med det varme tøj

Det er ikke særlig motiverende at træne, når regnen pisker mod ruden. Hvis du alligevel gerne vil ud og mærke årstiden, kan du hjælpe dig selv ved at tage godt med tøj på.

Husk især pandebånd og løbehandsker, når du træner udendørs om vinteren, for hovedet og hænderne kan hurtigt blive kolde, når du er udenfor. Hvis du ikke har mod på at løbe om vinteren, kan du klare den hårde motionstræning indendørs og i stedet gå lange ture i rigeligt tøj.

Meld dig til holdtræning eller træn med en ven

Hvis du har svært ved at få trænet på bestemte tider af året, kan det hjælpe meget at have en fast aftale. Uanset om du melder dig på et hold i det lokale fitnesscenter eller aftaler at træne med en ven, så kan du på den måde sørge for, at du kommer afsted, når du ellers har mest lyst til at springe træningen over.

På den måde kan du holde formen ved lige, selv når motivationen mangler – og du bliver med garanti glad for det, når du først kommer afsted.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send