Anmeldelse: Danmarks Højeste 100 km (motionscykelløb)

dkhojeste

Vi fra Cykelskolen.dk vil deltage i flere motionsløb henover sommeren. Derfor er det selvfølgelig oplagt, at vi anmelder disse løb, så du kan vurdere om de er noget for dig at deltage i.

Det første motionscykelløb vi her på siden vil anmelde er ”Danmarks Højeste Motionscykelløb”, der afvikles i Skanderborg og omegn. Løbet er arrangeret af Cycling Parts og har efterhånden været kørt i mange år.

Anmeldelse

Ruten

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at ruten er en af de flotteste ruter du kan køre i Danmark. Ruten tager dig bl.a. over Ejer Baunehøj, Yding Skovhøj og en lang række andre smukke opkørsler. Derudover snor ruten sig også tæt på smukke søer, der gør hele turen lidt sjovere og mere oplevelsesrig at cykle.

Det midtjyske landskab er et super miljø at cykle i, og det egner sig især godt til dig, der gerne vil udfordres en smule med opkørsler, sving og hurtige nedkørsler. 

Sikkerhed

Det generelle indtryk af sikkerheden var godt. På de farlige steder stod der hjemmeværnsfolk og holdt trafikken tilbage, hvilket var en meget stor befrielse, da du så slap for at klikke ud af pedalen og komme ud af din rytme.

Dog var der nogle ekstra farlige steder såsom i Ry-centrum, hvor der ikke stod nogle hjemmeværnsfolk, hvilket var både irriterende og farligt for feltet, når de skulle passere vejen.

Skiltning

På 100-kilometer ruten var skiltningen ganske okay med undtagelse af et enkelt sving nær Salten og rundkørslen i Ry ved Kvickly. I Salten var 100-kilometer ruten ikke markeret på skiltet, hvorfor langt de fleste ryttere bare ”blæste” forbi og måtte vende om efter et par kilometers forkert kørsel. Dette var et stort irritationsmoment for mange, da en stor del af rytterne kørte løbet med henblik på at få en god tid.

Skiltningen på 140-kilometer ruten skulle eftersigende være dårligere. Vi fra Cykelskolen.dk håber, at arrangørerne vil gøre mere ud af skiltningen til næste år.

Målzonen

Målzonen var super godt lavet med en flot målstreg, der mest af alt mindende om afslutningen på et ”rigtigt” cykelløb. Derudover var der også telte, borde og stole i målområdet, hvor de trætte ryttere og familiemedlemmer kunne få lov til at slappe af og nyde solen.

Et godt tip: Der findes ikke noget bedre end en kold fadøl efter sådan et cykelløb. Så det kan uden tvivl anbefales at købe.

Andet

  • Boderne i teltene tog kun imod kontanter. For at gøre det hele lidt lettere savner vi, at boderne også kunne tage imod betalingskort og-/eller mobilepay. 

Bedømmelse

Danmarks Højeste Motionscykelløb arrangeret af Cycling Parts får 3 ud af 5 stjerner her fra Cykelskolen.dk.

Grunden til, at det ikke bliver til flere stjerner skyldes, at den manglende skiltning og sikkerhed ved ekstra farlige veje trækker gevaldigt ned. Hvis der bliver strammet op på det til næste år, så er der ingen tvivl om, at dette løb højst sandsynligt vil høste topkarakter fremover, da ruten er en af de smukkeste i Danmark.

Link til motionsløbets hjemmeside: www.dkhojeste.dk

Billedet der er brugt øverst på siden er fotograferet af Lars Nielsen (du kan se flere billeder fra løbet på motionsløbets hjemmeside).Der er ingen kommentarer - endnu.

Send