Anmeldelse af Nyt Syn Løbet i Silkeborg

nyt syn løbet

Torsdag d. 19. juni blev der kørt motionscykelløb i Silkeborg. Løbet er helt nyt og navnesponsoren er Nyt Syn. Vi fra Cykelskolen.dk deltog i det og kommer her med en anmeldelse af løbet.

Info om Nyt Syn Løbet

Nyt Syn Løbet er et motionscykelløb, hvor alle former for motionister kan deltage i. Løbet køres med start og mål på Torvet i Silkeborg. Rundt på ruten er der masterbil og 3-4 hjælpemotorcykler.

Løbet er i omegnen af 80 km (inkl. gadeløb) og gives frit to gange på ruten ( 2 x bakkespurt).

Ruten

Der var tale om en rigtig smuk og udfordrende rute med et passende antal højdemeter. Ruten snorede sig fra Silkeborg gennem Sejs og Laven videre til Ry, tæt forbi Mossø og derfra til Gjessø og hjem til Silkeborg igen. Ruten er super god til almindelige motionister, der gerne vil udfordres lidt med et par gode bakketoppe i det midtjyske. 

Sikkerhed

Der var tre hjælpemotorcykler med rundt på turen, hvilket var en kæmpe hjælp i forhold til sikkerheden. Motorcyklerne var super gode til at stoppe trafikken og få os ryttere sluset gennem ”farlige” vejkryds og lignende. Alt i alt følte man sig tryg rundt på ruten.

Gadeløbet

Efter små 70 km ude i det midtjyske landskab var det tid til et sjovt og afspærret gadeløb i Silkeborg midtby. Dog skulle det vise sig, at dette gadeløb først blev kørt 35-40 minutter efter, at rytterne var kommet til Silkeborg. Det betød, at du kunne stå i en halvtime og få kolde ben, hvilket var en kæmpe skuffelse. Rigtig mange af deltagerne valgte at fravælge de 10 kilometers gadeløb, fordi de ikke gad at vente i så lang tid – og det er ganske forståeligt.

Der var ikke rigtig nogen grund til, at vi skulle vente med at køre gadeløb, hvorfor det var til stor frustration for mange.

Bedømmelse

Nyt Syn Løbet får 2 ud af 5 stjerner. Grunden til, at det ikke kan blive til flere stjerner skyldes i høj grad, at løbet blev sat i bero i 35-40 min i centrum af Silkeborg inden gadeløbet skulle køres. Det er simpelthen for useriøst at skulle vente i 35-40 minutter før løbet fortsættes – på den tid bliver du fuldstændig kold i benene. Der var mange deltagere som udtrykte stor utilfredshed med dette.

Hvis løbet kunne være foruden de 35-40 minutters pause, så kunne det snildt få 4 eller 5 stjerner, da ruten var super god og sikkerheden helt i top. Dog er det selvfølgelig vigtigt at vide, at det var første gang, at løbet blev kørt og der i fremtiden højst sandsynligt vil komme nogle tilretninger.

Læs mere om Nyt Syn Løbet på deres hjemmeside www.nytsynløbet.dk.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send