Boost din træning med en spinningcykel

Cykling er en fantastisk sport, der giver en masse motion og frisk luft. Desværre er udendørs cykling begrænset til den del af året, hvor vejret viser sig fra den bedre side.

 

Når efteråret nærmer sig, kan du passende trække indenfor og vedligeholde eller forbedre formen på en spinningcykel hjemme i stuen.

Fordele ved træning på spinningcykel

Spinningcykler er efterhånden kommet så langt ned i en pris, at de fleste kan være med, og hvis du holder øje med de gode tilbud her, kan du få en spinningcykel med store besparelser.

 

Selvom du måske holder mest af frisk luft og udendørs cykling, så er der faktisk flere fordele ved indendørs spinning. Her får du 5 af de største fordele ved at trække i cykeltøjet hjemme i privaten:

01 – Det er aldrig dårligt vejr

Vejret sætter aldrig begrænsninger for træningen. Uanset om det blæser, regner eller sner, så kan du fortsætte cykeltræningen indendørs. Du behøver ikke spekulere på påklædningen for kort trøje og cykelshorts er altid passende.

02 – Du bevarer formen hen over vinteren

Du undgår at komme til den første træning i foråret, og være rytteren i den dårligste form. Spinningcyklen gør det let at vedligeholde, og måske endda udbygge, formen hen over vinteren.

03 – Du kan træne, når du har tid

Når du har en spinningcykel derhjemme, kan du træne, når det passer ind i din travle hverdag. Cyklen står klar, når du har tid, og du kan træne flere gange om dagen, hvis du har lyst til det.

04 – Du er hjemme hos familien, når du træner

Udendørs cykling kræver tid, og en lang cykeltur kræver, at du er væk i mange timer. Med spinningcyklen er du altid hjemme, og du kan træne, når børnene er lagt i seng, eller inden de står op. Mange forældre er ramt af børnepasningsproblemer, når de skal træne, men det problem kan du slippe for.

05 – Du forbrænder en masse kalorier

Spinning er supereffektivt, hvis du vil forbrænde en masse kalorier. Du kan holde vægten nede, og hvis du samtidig spiser fornuftigt, er spinning en god motionsform i forhold til vægttab. Med den rette træning, kan du let forbrænde minimum 500-600 Kcal i timen og i mange tilfælde endda endnu mere.

Er der ulemper ved hjemmetræning?

Der er en masse fordele ved hjemmetræning, men der kan naturligvis også være ulemper. Den største ulempe er, at hjemmetræningen kræver selvdisciplin og vedholdenhed. Du skal selv sørge for at komme op på cyklen, også når sofaen trækker mere.

 

Motivationen kan styrkes ved at vælge det rigtige udstyr. Der er en stor motivationsfaktor i at kunne træne efter watt og puls, og der findes mange spinningcykler med indbyggede træningsprogrammer, hvor du kan køre “rigtige” ruter, f.eks. fra Tour de France.

 

Hvis du hører til sociale type, så kan hjemmetræningen føles en smule ensomt. I disse tilfælde kan du bruge træningsvideoer, med en instruktør, der styrer træningen. Det er ikke helt det samme – men alligevel.

Er du klar til en spinningtime?

Hvis du er blevet overbevist om, at spinning er den rette træning for dig, så tjek linket i toppen af artiklen, hvor du kan se aktuelle tilbud på en masse spinningcyklen, fra nogle af landets største webshops – god træning.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send