Padel tennis

Padel tennis, ofte bare kaldet padel, er en sport der vinder mere og mere frem om i disse år. Sporten er blevet meget populær da den er hurtig at lære, alle kan være med, det er socialt og så er der noget på spil – man vil jo gerne vinde. 

 

Når du trænger til at hoppe af sadlen for en stund, men stadig vil være aktiv, kan det være du skulle overveje padel. I padel får man brugt mange muskler i hele kroppen, og kommer af og til ud i yderstillinger, så man mærker muskler man ikke er vant til at mærke. Dog er det ikke mere end man gør det til, det er sporten hvor man siger alle kan være med, og forstår du at placere dog rigtigt på banen, er det sjældent nødvendigt at komme ud i yderstillinger. 

 

Er du interesseret i at prøve padel, eller vil du vide lidt mere om sporten, anbefaler vi at du tager et kig på nedenstående link. Har er der samlet en masse relevant information om sporten, samt lidt råd og vejledning om køb af udstyr.

 

Læs mere her.

Hvad er padel?

Padel minder mest om tennis, og hedder jo også “Padel tennis”, men der er selvfølgelig forskelle. Padel spilles på en lukket bane der er afgrænset af glasvægge og metalgitter. Man har derfor ikke de lange bolde man kender fra tennis, i stedet vil boldene ramme bagvæggen, komme tilbage og stadig være i spil. Man inddrager altså væggene i spillet og bruger dem som bander. Man spiller typisk 2 mod 2, men der findes også single baner, hvor man spiller 1 mod 1. Pointsystemet er det samme som man kender det fra tennis. 

 

Boldene man spiller med ligner tennisbolde, men det er er padel bolde. Forskellen er blandt andet trykket i bolden, der gør at en padel bold bouncer anderledes end en tennisbold. Tennis ketcheren er skiftet ud med et padel bat. Det er altså ikke en ketcher med strenge som man kender det fra tennis og badminton, men et hårdt bat med lufthuller man spiller med. 

 

Der findes padel tennis centre i snart alle større byer i Danmark, og de skyder stadig op. Så der er rig mulighed for at finde et center i nærheden af dig, finde 3 venner der vil med og komme ud at spille. De fleste centre stiller bolde og bat til rådighed, så det eneste du skal sørge for, er at møde op i behageligt sportstøj. Spillet foregår på kunstgræs, så man spiller ikke i klassiske indendørs sko, men padel sko, tennis sko eller løbe sko.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send