Cykelforsikring: Er du og din cykel rigtigt forsikret?

forsikring af cykel

Som cykelentusiast har du nok betalt mere for sin cykel end de fleste og du bruger den nok også mere end den gennemsnitlige cyklist gør.

På nogle punkter gør det dig mere udsat for uheld. Der er større risiko for, at din cykel bliver stjålet. Du udsætter også dig selv for større risiko for uheld. Derfor kan det være en god ide at bruge et par minutter på at overveje, om du er rigtigt forsikret. Det kan ikke eliminere alle generne, men i det mindste kan du sikre dig økonomisk erstatning, hvis uheldet skulle være ud.

Forsikring af cyklen

En cykel anses for at være en del af familiens indbo og er derfor ved tyveri som udgangspunkt dækket af indboforsikringen.

Imidlertid stjæles der rigtig mange cykler hvert år i Danmark og det er derfor ikke nogen god forretning for forsikringsselskaberne at forsikre cykler. Derfor har selskaberne en række begrænsninger i deres dækninger. Helt standard er det, at selskaberne kræver, at cyklen er forsvarligt aflåst med en godkendt lås.

Hos nogen selskaber er cykeldækningen helt undtaget fra basisdækningen. Hvis cyklen skal være forsikret, er det hos de selskaber nødvendigt at købe en særlig tilvalgsdækning for cykeltyveri.

Men uanset om cykeldækningen er købt som en basis- eller tilvalgsdækning, er der stadig grænser for erstatningens størrelse.

Som en tommelfingerregel kan man regne med, at der er en grænse for den mulige erstatning på 15.000 kr. Desuden vil der ofte være en særlig selvrisiko. Endelig har alle selskaberne en såkaldt ”afskrivningstabel”, der fortæller, hvor stor erstatningen kan være i forhold til nyprisen. Hvis cyklen er 1-2 år gammel vil ma typisk kunne få erstattet 90 % af nyprisen. Hvis cyklen er 2-3 år gammel, vil man kunne få erstattet 80 % og så videre.

Er din cykel mere værd end 15.000 kr og vil du have sikkerhed for at kunne få en højere erstatning ved tyveri, kan du hos mange selskaber tegne en ”udvidet cykeldækning” som tilvalg til indboforsikringen. Her vil den maksimale erstatning kunne være op til 100.000 kr. eller mere. Selvrisikoen og afskrivningstabellerne er det dog svære at komme uden om.

Så uanset, om du er forsikret eller ej, så sørg for at passe godt på cyklen.

Forsikring af dig selv

Skulle uheldet være ude, og du kommer til skade efter et styrt på cyklen, vil du i nogle tilfælde kunne få erstatning gennem din ulykkesforsikring. Det gælder ikke hudafskrabninger efter småuheld, men i nogle tilfælde kan uheldet være så alvorligt, at du får varige mén.

I de tilfælde vil du kunne få erstatning fra dit forsikringsselskab. Erstatningens størrelse afhænger af den forsikringssum, du har valgt. Den kan typisk være mellem 100.000 kr og 2 mill. kr. Erstatningen findes ved at gange din méngrad med forsikringssummen. Pådrager du dig et mén på 10% og har en forsikringssum på 300.000 kr, vil du få udbetalt 30.000 kr. i erstatning.

Herudover vil du kunne få udbetalt erstatning for eventuelle tandskader og du vil kunne få hjælp til behandlingsudgifter hos kiropraktor, fysioterapeut mv.

Dyrker du banecykling, vil nogle forsikringsselskaber betragte de som farlig sport, og du vil kun kunne få erstatning, hvis du har købt en særlig tilvalgsdækning.

Cykler du meget, kan det under alle omstændigheder være en god ide, at du sørger for at have en tilvalgsdækning, der giver akut erstatning for knoglebrud. Det tilbydes af alle selskaber og det sikrer, at skulle du brække hånden eller foden eller andet, vil du kunne få en erstatning med det samme.

Få hjælp til at finde de rigtige forsikringer

Taler man selv med forsikringsselskaberne, er det vigtigt, at man selv husker at få alle detaljer med. Det er ikke sikkert, at selskabets sælgere får stillet de rigtige spørgsmål. Har man brug for hjælp, kan med fordel bruge et netværktøj som https://tidtilforsikring.dk. Her bliver man guidet igennem alle detaljerne og får opstillet et forsikringsprogram, der er skræddersyet til de særlige behov. Det er nemt, det er hurtigt og det er gratis.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send