Derfor skal du investere i gode vandresko

Der findes fodtøj til næsten alle slags aktiviteter, og de specialiserede designs skal sørge for, at skoen giver de bedste forudsætninger for performance i lige præcis den specifikke disciplin. 

 

For nu at komme med et eksempel, så er cykelsko specifikt fremstillet for at cykelrytteren kan få mest muligt kraft ned i pedalerne. Løbesko er designet specifikt til løb, hvor stødabsorbering og smidighed i sålen er utrolig vigtigt. 

 

Gummistøvler er specielt designet til at kunne modstå vand, hvis du går udenfor i regnvejr eller i meget sumpede områder.

 

På samme måde er vandresko altså også specifikt fremstillet til at gøre vandreturen meget mere behagelig for dig og dine fødder. Så hvis du gerne vil prøve kræfter med de danske vandreruter, så kan du ligeså godt investere i et par gode vandresko fra begyndelsen.

 

Hvorfor er vandresko gode til vandring? 

Måske sidder du og tænker, hvorfor du ikke bare kan bruge dine løbesko eller udtrådte kondisko, når du gerne vil ud at vandre? Og det kan du i princippet også godt, men oftest vil en normal dagsvandring ligge på omkring 25 km og terrænet vil være meget varieret samt ujævnt.

 

Der hvor vandreskoen i særdeleshed udmærker sig, er netop ved sålen samt materialerne, som oftest er lavet i GoreTex.

 

Sålen er i modsætning til løbeskoens sål utrolig stiv. Du kan dermed ikke nemt bøje en vandresko, som du eksempelvis kan med en løbesko. Stivheden betyder bl.a. at dine fødder oplever et konstant jævnt underlag, også selvom terrænet er meget ujævnt. 

 

Din fod overbelastes altså mindre, og du vil nemmere kunne klare de længere distancer uden at få totalt ømme trædepuder.

 

GoreTex hjælper foden med at ånde 

Som nævnt i ovenstående afsnit, så er mange vandresko også beklædt med materialet GoreTex, som har den helt igennem fantastiske egenskab, at det holder vand ude, men at det samtidig lader dine fødder ånde. 

 

Efter en lang dag med mange kilometer, så vil dine fødder uden have svedt og være ophedede, hvor GoreTex kan afhjælpe fødderne med noget af deres varme. 

 

Det er alt andet lige bare med til at pakke dine fødder bedre ind, både når du går i vådt terræn, samt når fødderne får det lidt varmt.

 

Vandresko giver foden bedst støtte i forbindelse med vandring

Som vi var inde på indledningsvist i artiklen her, så har forskellige sko bare deres spidskompetencer i forskellige discipliner, og her har vandreskoen altså bare den evne, at den passer utroligt godt til vandring. 

 

Så vil du give dig selv de bedste kort på hånden i forbindelse med dit eget vandreeventyr, så er den klare anbefaling herfra, at du får investeret i et par rigtig gode vandresko.   Der er ingen kommentarer - endnu.

Send