Gør cykling til din sport

Annonce:

Mange forbinder mest af alt cykling med den måde de kommer på arbejde om morgenen eller en hyggelig cykeltur med børnene. Cykling kan dog være meget andet og mere end det. Med en smule billigt cykel udstyr, kan du nemlig også nemt gøre det til en måde at komme i form på. Men hvad er så det billige udstyr, der kan transformere cykling fra en kedelig pligt til en interessant sport?

Gør det sjovt og rart at cykle

Så længe du har en cykel i fornuftig stand, er det, modsat hvad mange tror, langt fra det første, du bør pille ved. Du kommer selvfølgelig ikke ud på mountainbike ruter på en smalhjulet citybike, men du kan motionere på langt de fleste velfungerende cykler. I stedet bør du starte med at investere i det rigtige tøj. Der er nemlig en grund til, at enhver professionel cykelrytter cykler i tætsiddende tøj. Først og fremmest gør det dig selvfølgelig mere aerodynamisk, men i det næste lange stykke tid, behøver du ikke fokusere på de få sekunder den slags kan give dig. Langt vigtigere er det, at tøjet ikke blafrer og kommer i vejen.

 

Det er nemlig formålet med langt det meste cykeludstyr, hvad end det er tøjet, hjelmen eller holderen til drikkedunken. De forbedrer ikke nødvendigvis den præstation, de sørger bare for ikke at komme i vejen. Det gøre det meget nemmere at præstere godt, men det gør også det at cykle meget sjovere og mere behageligt. Det er måske bedst eksemplificeret ved et stykke cykeludstyr såsom cykelshorts, der ikke bare er tætsiddende og aerodynamiske. De er også polstrede for at gøre lange cykelture langt mere komfortable.

Forbedr din præstation

Der findes dog også cykeludstyr, der vitterligt kan forbedre din præstation. Det er de såkaldte klik- sko og pedaler et godt eksempel på. De sørger nemlig for, at dine fødder sidder klikket fast i pedalerne, hvilket sætter dig i stand til at bruge musklerne begge veje på pedalerne. Det giver en helt tydelig fordel, når først man har lært at bruge dem. Det er dog også en anelse dyrere og mere kompliceret.

 

Budskabet herfra bør altså være, at du sagtens kan finde glæden ved at cykle med ganske simpelt og billigt cykeludstyr. Mange oplever dog, at de hurtigt bliver bidt af hobbyen, og så kan kliksko og en ny cykel sagtens give mening.

 

 Der er ingen kommentarer - endnu.

Send