Sådan vælger du dit barns nye cykel

liz99-JOnaeVoNkTQ-unsplash

Dette indhold er sponsoreret 

Fra balancecykler til de mindste rytter og til ungdoms-mountainbike med affjedring foran – der findes et hav af tohjulede muligheder, når det kommer til at finde en cykel til de yngste. Men med så mange valgmuligheder, kan det også være svært at indsnævre ens søgning, når man er på udkig efter et nyt, lille transportmiddel til den eller de yngste i familien. Her er en lille guide til, hvordan du kan finde den helt rigtige cykel til dit barn.

Størrelser på børnecykler – hvilken passer til dit barn?

For at finde den helt rigtige pasform, er det altid bedst at få dit barn til at prøve flere forskellige af de mulige børnecykler selv. Der findes nemlig et hav af forskellige børnecykler til store og små størrelser, så det kan være svært at se sig ud af, hvilken størrelse du skal gå efter. Hvis du tager dit barn med på cykel-jagten, kan han eller hun selv få lov til at sidde på sædet, tage fat i styret, teste bremserne og tage en lille runde på cyklen, så i er helt sikre på, at den passer og er komfortabel at cykle på. 

 

Hvis du ikke har mulighed for at tage dit barn med ud og se på cykler, er det stadig muligt – dog en smule sværere – at finde en børnecykel online. Hvis du ønsker at gøre dette, kan du nemlig tage mål på dit barn og sammenligne disse med de specifikationer, der helt sikkert findes på hjemmesiden.

 

Det kan yderligere være en god idé at tage udgangspunkt i hjulstørrelsen, når du leder efter en børnecykel. Der findes diagrammer på nettet, der kan hjælpe dig med at komme frem til, hvilken hjulstørrelse, der passer til dit barn. Det mest optimale er dog stadig at tage dit barn med ud og prøve cyklerne, da disse diagrammer kun angiver estimater for aldersgrupperne.

Hvad skal du kigge efter, når dit barn prøver en ny cykel?

Hvor højt er dit barn eller hvor lange er dit barns ben? Det er vigtigt, at dit barn er i stand til at nå jorden med en flad fod, når han eller hun står op med cyklen mellem benene. På den måde er det nemmere for ham eller hende at komme både af og på cyklen, samtidig med, at han eller hun ikke skal hvile deres fødder på cykelstellet. 

 

En anden vigtig faktor er, hvorvidt dit barn kan nå styret. Barnet skal være i stand til, på en komfortabel måde, at kunne gribe styret, uden at armene er helt strakte. Han eller hun skal også være i stand til let at kunne styre og klemme håndbremserne, hvis disse er på cyklen. 

 

Til sidst er sædehøjden også vigtig. De fleste børnecykler er designet sådan, at børnene cykler i en mere opretstående position. Dit barn skal derfor være i stand til at sidde behageligt og let at kunne se omgivelserne. Han eller hendes ben skal også være let bøjet, når foden er på pedalen.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send