Guide: Sådan køber du den rigtige elcykel

cykelskolen.dk – testsektionen.dk

Flere gange om dagen oplever man at blive overhalet på cykelstierne. Det er ikke nødvendigvis fordi man er i dårlig form, men derimod fordi antallet af el-cyklister er i rivende udvikling. Det er blevet populært at vælge det elektroniske transportmiddel. Dels fordi den gør pendlerturene hurtigere i myldertrafikken og man får mindre sved på panden, men også fordi der er blevet udviklet designmæssigt på den, så den rammer en langt bredere målgruppe. Elcyklen er således ikke kun forbeholdt den ældre generation, men efterhånden ser man også forældre, der skal aflevere børnene på vej på arbejde eller have tunge indkøbsposer med hjem efter en lang dag, benytte sig af elcyklen.

Tips og tricks

Der er flere ting, man bør overveje hvis man står, og skal til at købe enten sin første elcykel, eller bare vil have udskiftet den gamle.

  1. Tag lange prøveture på forskellige modeller, så man oplever de forskellige hastigheder og reaktioner. Prøv også at slukke motoren, så man er sikker på, at cyklen stadig kan køre, hvis batteriet skulle løbe tør for strøm eller gå i stykker et godt stykke hjemmefra.
  2. Man skal overveje sine behov. Hvis man har børn, som skal fragtes hver dag på cyklen, skal man have én type cykel, mens hvis det kun er til en selv, skal man have en anden type cykel.
  3. Batteriets kapacitet er vigtig! Man kan ikke undgå, at det taber kapacitet med tiden, så det er bedre, hvis man starter med at købe et lidt større batteri.
  4. Bremserne skal være rigtig gode, da elcyklen er tungere end en almindelig cykel, og kræver derfor mere, når man skal standse.

For at være sikker på, at man får fat i den helt rigtige elcykel til sine behov, kan man tage et kig på den elcykeltest, som er lavet online.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send