Sådan opbevarer du dit cykelgrej

maxim-selyuk–flQuOWF18Y-unsplash

Ejer man en cykel af en vis standard, følger der som regel en masse andre ting med. Det er alt sammen noget, der nemt kan fylde, og det er ikke altid, man har så megen plads at gøre godt med. Når der skal findes plads til udstyr, værktøj, tilbehør, tøj og reservedele, er det det derfor velkomment med nogle gode opbevaringsløsninger og tips.

 

Gør opbevaringen dekorativ med vægophæng

Cykelopbevaringen behøver ikke at være særlig kompliceret. Egentlig er der ikke nogen grund til, at cyklen skal stå ude i kulden og fryse og bare vente på, at den næste cykeltyv kommer forbi. Ved at tage den med indenfor i hjemmet og hænge den op på væggen, kan den – når den ikke bruges til det egentlige formål – blive nyttig som dekorativ pynt. For ikke at nævne at hjulene på cyklen ikke har godt af at stå, og cyklen risikerer at blive skæv, hvis den placeres i kulden eller kælderen. Vær dog opmærksom på, at det nok kræver god rengøringsdisciplin at lukke cyklen ind i hjemmet – især hvis man gerne fuldstændig vil undgå, at hjemmet drysses til af snavs eller vægges farves en lille smule. Men gør du det til fulde smart ser det ud. Og så må man heller ikke glemme at god rengøring også er god vedligeholdelse.

 

Skab plads med reoler og skabe

Rent fysisk kan man selvfølgelig ikke gøre hverken sin cykel eller alt det medfølgende udstyr mindre – faktum er, at det ofte fylder en del. Og dog: Med den rette opbevaring kan du få alt grejet til at virke af mindre. Er du så heldig at have et kælderrum, en garage, et skur eller andre ekstrarum kan det være oplagt at henstille opbevaringen heri. Anskaffer du dig et skab af god kvalitet med den rette mængde hylder og skuffer, kan du nemt stable og opmagasinere og dermed hurtigt finde rum til masser af opbevaring, der kun optager få kvadratmeter på gulvet. Og er du så heldig at anskaffe dig et skab af en hvis størrelse, kan det være, at skabet både har plads til cykelophæng, reservedele, udstyr og værktøj.

Vil du hellere have en reol til dit cykelgrej, kan du se udvalg af reoler til lager her.

 

Opbevaringskasser for et bedre overblik

Når det gælder opbevaring, er plastkasser sjældent en dårlig idé. Heller ikke når det gælder dit cykeludstyr. Med plastkasser kan du lynhurtigt adskille cykelslangerne fra de resterende reservedele, og dit værktøj behøver ikke opbevares i én stor rodebunke, men kan i stedet sorteres og organiseres. Opbevaringskasser kan nemlig sørge for, at du holder styr på dine sager, og så er de en mobil og fleksibel løsning, der sørger for, at dit cykelgrej ikke bliver ridset, ruster eller forsvinder blandt alle dine andre ting. Samtidig undgår du en masse unødig rod og med et låg på toppen bliver de tilmed nemme at stable og skidt og snavs holdes borte.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send