Sådan sørger du for, at du er sikker i trafikken

robert-bye-tG36rvCeqng-unsplash

Dette indhold er sponsoreret

 

Det er vigtigt, at du sørger for, at du er så sikker i trafikken som muligt, når du sætter dig på din cykel. Dette er der heldigvis mange gode råd for, og i denne artikel kan du finde de tre bedste, så du kan komme sikkert frem og tilbage fra skole, arbejde eller de aftaler, som du har lavet. For eksempel er det en god ide, at du har det rigtige cykeludstyr eller den rigtige cykel, og alt dette kan se mere omkring hos Sportssektionen.dk. Så er du klar til at køre ud i trafikken klædt godt på til turen. 

Vær synlig med reflekser

Når du skal ud i trafikken på din cykel, så er det vigtigt, at du er synlig. Dette kan du være på mange forskellige måder. Du kan for eksempel benytte dig af reflekser, som kan gøre, at du er synlig, når andre trafikanter skinner deres lys på dig på vejen. Du kan få reflekser, som kan sættes på din cykel, din taske eller dig selv. Du kan også benytte en refleksvest, som kan gøre, at du er helt synlig, når du begiver dig ud på din cykeltur. Disse koster ikke meget, og det er bedre, at du bruger tiden på at sørge for, at dine reflekser sidder som de skal, end det er at blive overset i trafikken. 

Hav altid lys på din cykel før solopgang og efter solnedgang 

Det er vigtigt, at du husker, at du kan få en bødestraf i Danmark, hvis du ikke er synlig med lygter,når ddu kører på cykel. Dette kan man hurtigt glemme, fordi det jo kun er biler og andre større køretøjer, som skal have lygter på, men dette er forkert. Du skal være synlig, så snart mørket falder på, og inden solen står op om morgenen. Derfor bør du investere i et sæt lygter, som kan sørge for, at du er så sikker som muligt, når du ruller ud i trafikken. Her kan du for eksempel overveje dynamolygter eller batteridrevne lygter. 

Følg trafikkens regler og hold afstand

Til sidst er det vigtigt, at du følger trafikkens regler. Disse er for eksempel, at du altid skal holde for rødt, og at du aldrig må køre over for hajtænder, uden at du har set for til begge sider. Derudover skal du også holde god afstand til biler og andre cyklister, da du ellers kan risikere, at du kører ind i nogen, hvis du pludselig må standse. Er du i tvivl omkring reglerne i trafikken, så er der mange gode råd online, som du kan læse mere omkring, så du er helt tryg, når du bevæger dig ud i den danske trafik som cyklist. Der er ingen kommentarer - endnu.

Send