Få mere overskud i hverdagen med en elcykel

elcykel

Elcykler er i høj kurs. Overalt i hele landet vælger flere og flere at investere i en sådan cykel. Rigtig ofte ses den batteridrevne cykel i storbyer som København og Aarhus, hvor mange mennesker udelukkende benytter cyklen som transportmiddel.

Hvornår har en elcykel en sundhedsmæssig gevinst?  

Du spørger måske dig selv, hvornår det er en stor fordel for dig at vælge en elcykel. Hvis du allerede nu kører på en almindelig cykel og ofte benytter denne, er det ikke sikkert, at du har behov for en elcykel. Sandt at sige, har den almindelige cykel en større sundhedsmæssig gevinst, fordi du ikke får ”hjælp” på samme måde, som batteriet hjælper på den batteridrevne cykel.

Hvis du dog har en tendens til at lade cyklen stå derhjemme, alt imens du prioriterer bilen eller offentlige transportmidler som tog eller bus, så giver det rigtig god mening at investere i en elcykel.

Ved at skifte f.eks. busturen til og fra arbejde ud med en cykeltur, får du en stor sundhedsmæssig gevinst. I en tid, hvor livsstilsygdomme er truende for folkesundheden, er denne form for cykler en enorm god måde for alle aldre og kropstyper at tænke motion ind i dagligdagen.

Hvilken batteridreven cykel er den bedste?

Når du har besluttet dig for, at du ønsker at investere i en batteridreven cykel, kommer det næste spørgsmål: Hvilken cykel skal du vælge?

I takt med, at denne type cykler er blevet mere og mere almindelige på de danske cykelstier og landeveje, er der også blevet udviklet mange forskellige modeller. Du kan se testvindende elcykler på bgh.dk. Ved at klikke ind på siden kan du gøre dig selv lidt klogere på, hvilke cykler, der i hvert fald er blevet testet til at være ”gode i drift”.

Hvordan kan en sådan cykel give mere overskud i hverdagen?

Såfremt du vælger at bytte den almindelige cykel ud med en batteridreven af slagsen, kan du være sikker på, at du straks får mere overskud i hverdagen.

For nogle mennesker er den hårde cykeltur op ad bakke til arbejde det værste tidspunkt på dagen. Til trods for, at man til enhver tid vil forsøge at negligere det faktum, at man ikke bryder sig om cykelturen, så ligger de negative tanker stadig og lurer i underbevidstheden.

En undersøgelse foretaget af DTU Transport har vist, at de folk, der har valgt en elcykel, faktisk cykler oftere og ofte også længere end folk, der har en almindelig cykel. På den måde kan siges, at lysten og glæden ved at cykle forøges med en elcykel.

Har du desuden travlt i hverdagen? Det kan være, at du har et 8-16 job, hvorefter der skal hentes børn i institution. Elcyklen giver dig mulighed for at spare tid. Når batteriet giver dig et kærligt energiboost, kommer du hurtigere afsted, hvilket betyder, at du i løbet af kort tid kan komme fra A-B.

Den batteridrevne cykel er dermed med til at give dig lysten til at cykle og giver muligheden for at spare tid på transport.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send