Tag din cykel med på rejsen – Guide

cykelrejse

Skal du ud på en længere rejse, hvor du ønsker at tage din cykel med, så er det selvsagt ikke altid den nemmeste udfordring at løse. En cykel er hverken nem at have med i offentlig transport eller på et fly, så hvad gør du for at kunne tage din cykel med på rejsen?

Overvej om en foldecykel er noget for dig

Foldecykler har de seneste år vundet stor popularitet hos danskerne. Som navnet antyder, så er en foldecykel ganske enkelt en cykel, som man har mulighed for at folde sammen. Det er smart, da cyklen derved vil fylde markant mindre, end hvis det var en klassisk cykel.

En foldecykel er ikke specielt dyr og kommer endvidere i et hav af farver og designs. Det er dog vigtigt at have in mente, at en sådan foldecykel ikke som udgangspunkt er specielt velegnet til de længere cykelture, da hjulene er relativt små. Derfor skal der meget energi til, at man kommer fra A til B.

Mangler du dog blot en cykel, som du kan have med i offentlig transport eller i bilen, så kan en foldecykel være et rigtig godt valg. Alternativt kan en foldecykel også medbringes på flyturen, hvis blot den pakkes ordentligt ind. Vær dog opmærksom på vægten, da denne højst sandsynligt vil koste lidt ekstra.

Flyselskaber tillader dig at tage din cykel med på flyturen

Flere flyselskaber tillader i dag, at du tager din cykel med på flyturen mod et ekstra gebyr. Selskaber såsom Air France, Air Berlin og British Airways tillader blandt andre, at du har din cykel med på turen, hvis blot cyklen lever op til nogle størrelses- og vægtmæssige krav. Derudover er det vigtigt, at cyklen er pakket forsvarligt ind.

Dine rettigheder som forbruger i forhold til flyrejser er endvidere forbedret markant. Flyforsinkelser er desværre ikke uvant for os danskere, men vidste du, at du nu har mulighed for at få kompensation, hvis dit fly er aflyst eller forsinket? Det kan ende med at blive ganske gunstigt økonomisk, hvorfor det kan overvejes, om ikke flyet skal være transportmidlet til den næste cykelferie i stedet for bilen.

Ønsker du at lære mere omkring flyforsinkelser og dertilhørende kompensationsregler, så anbefaler vi dig at informationssøge på nettet. Læs mere her, hvor du vil blive sat grundigt ind i reglerne inden for flyforsinkelser samt den kompensation, der er mulighed for at få.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send