Miniguide til dig, der vil på cykelferie på Samsø

Hvis du drømmer om at tage på en hyggelig cykelferie med kæresten, familien eller vennerne, så er Samsø en oplagt destination, hvis det skal foregå i Danmark.

Den smukke ø, som ligger midt i Kattegat, har et areal på over 114 km2 samt en masse små fine landsbyer. Dermed er der rig mulighed for at komme rundt og nyde øen via forskellige ruter, som enten er fastlagt i forvejen, eller som du finder på undervejs.

5 gode råd til ferien

I denne guide giver vi dig 5 af de vigtigste råd, du bør kende, før du hopper på færgen med din cykel og tager på cykelferie på Samsø.

1– Planlæg ruten hjemmefra

Hvis du ikke er den spontane type, men derimod holder mere af at vide, hvad der nogenlunde skal ske på de enkelte dage undervejs på ferien, så anbefaler vi, at du planlægger din rute eller ruter hjemmefra.

Du kan enten selv åbne et kort af Samsø og gå i gang med at tegne ruter ind, som passer til din fysiske form og behov, eller du kan bruge nogle af de færdige ruter, som VisitSamsø i forvejen har lavet.

På deres hjemmeside finder du kort over de 4 kategorier med færdige ruter:

 • Kulturruter
 • Den grønne rute
 • Den prikkede rute
 • Den gule rute

Hver af ruterne byder på forskellige oplevelser og udfordringer. Kulturruterne tager dig forbi nogle af øens seværdigheder. Den grønne rute er en form for hyggerute for dig, som gerne vil nyde naturen og landskabet på øen. Den prikkede rute tager dig forbi de mest bakkede terræner på øen, mens den gule rute slutteligt er til dig, som vil forbi de flottest udsigtsposter på Samsø.

2 – Overvej en daypack til turen

Inden du tager afsted, kan det være en god idé at investere i en daypack til turen. En daypack er en mindre og mere kompakt form for vandrerygsæk, og den egner sig derfor godt til cykelferier.

I en daypack kan du have dit habengut med, så du let kan transportere nødvendige genstande såsom ekstra tøj, mad, penge, mobil, oplader osv.

Se udvalg af daypacks på rejsegear.dk.

3 – Besøg seværdighederne på vejen

Der er mange interessante og smukke seværdigheder på Samsø, og du kan med fordel planlægge din rute, så den løber forbi nogle af disse.

Hvis du vil, kan du anvende nogle af VisitSamsø’s egne kulturruter, eller du kan lave dine egne hjemmefra.

Overvej bl.a. at besøge følgende seværdigheder:

 • Økomuseum Samsø
 • Brattingsborg Gods
 • Issehoved
 • Ballebjerg
 • Stavns Fjord
 • Samsø Museumsgård
 • Samsø Falkecenter
 • Beyergården
 • Møllebakken

Med et par søgninger på Google kan du hurtigt finde frem til endnu flere seværdigheder og områder, som er et besøg værd undervejs.

4 – Træn på forhånd

Det næste råd er kort og godt, at du bør træne op til turen, inden den starter. Selvom dine daglige ruter måske hverken er 100 eller 200 km lange, så kan det alligevel hurtigt komme bag på det fleste, hvor træt og død man kan blive i såvel ben som resten af kroppen på en cykelferie, hvis man ikke er vant til at cykle på daglig eller ugentlig basis.

5 – Husk buksefedt

Sidst men ikke mindst vil vi anbefale dig at indkøbe og medbringe buksefedt. Buksefedt kan bruges til at smøre direkte på huden i de mere private regioner på kroppen, eller du kan smøre puden i din cykelbukser ind i det. Fedtet er en slags creme, som virker antibakteriel og samtidig køler huden, så du har mindre ondt af at cykle.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send