Hvorfor vælge en elcykel?

mand på cykel

Der er mange gode grunde til at vælge en elcykel. Dit valg behøver ikke stå imellem en elcykel eller en almindelig cykel. I forhold til at skåne naturen samt din egen pengepung kan det være en god idé, at vælge en elcykel fremfor en scooter eller en bil. 

Det er selvfølgelig vigtigt at tænke på, hvilket behov man har. Hvor langt skal man ofte køre og hvordan er terrænet, som man skal køre i? Hvis du typisk kun kører 1-2 kilometer på en flad strækning er der ingen grund til at skifte sin almindelige cykel ud med en elcykel, men er det længere ture i bakket terræn, f.eks. til og fra jobbet, så kan det være en god idé med elcyklen. Den sørger bl.a. for at du kommer hurtigere frem og tilbage, og så er du hverken forpustet eller svedig når du ankommer til jobbet.

Helt generelt giver elcyklen dig et boost på din cykeltur, men hvis du er en af dem som normalt ikke cykler så meget, f.eks. på grund af en skavank eller et handikap, så kan elcyklen booste din lyst til at cykle, da dine cykelture fremover vil blive nemmere. Dette gør også at du fremover kan sige ja til vennerne når du spørger om I skal på en cykeltur. Nu er der ingen grund til undskyldninger og måske cykler du endda fra dem. Når du først er kommet i gang med at bruge din elcykel, vil du fremover forbedre din kondition, have mulighed for at tabe dig samt få meget mere frisk luft og D-vitamin fra solens stråler.

Hvis man sammenligner elcyklen med en scooter, så er fordelen også at der ikke er en aldersgrænse på, hvornår man må bruge en elcykel og det er heller ikke nødvendigt med et kørekort. Dette gælder dog kun hvis din elcykel holder sig til de max 25 km. Sammenligner du i stedet med bilen, så kan elcyklen være et godt alternativ til bil nr. 2. Hvis bil nr. 2 ikke er meget nødvendig er der både mange penge at spare ved at skifte til en elcykel og der er meget co2 udledning at spare i forhold til naturen.

Er der ulemper ved at vælge en elcykel?

Alt efter hvad man sammenligner med, så kan man selvfølgelig også finde ulemper. Elcyklen er dyrere end en almindelig cykel og skulle det regne, blæse eller sne, så er det selvfølgelig meget dejligere at sidde inde i en varm bil. Du vil også kunne opleve at elcyklens motor kan blive varm. Dog slet ikke varm på samme måde som en bils eller en motorcykels. Dog er motoren altid placeret væk fra de områder på elcyklen som har kontakt med huden så der ikke vil opstå ubehageligheder.

Konklusionen herfra er klart at der er væsentlig flere fordele end ulemper ved at vælge en elcykel. Derfor får elcyklen vores varmeste anbefalinger og vi håber at I vil få ligeså meget glæde af Jeres elcykel som vi har af vores.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send