Gode råd til rengøring af cykel

cykelskolen

Din cykel skal rengøres jævnligt for at forlænge holdbarheden og sørge for, at den dels ser pæn ud, og dels fungerer optimalt. Der findes mange gode råd til rengøring af cykler derude, men det er vigtigt at være kritisk, når du læser dem. Mange oplever nemlig at gøre større skade end gavn, når de rengør deres cykler.

Højtryksrens aldrig din cykel

Det kan virke fristende at hive højtryksrenseren frem og give cyklen en ordentlig omgang, men det er en rigtig dårlig idé. For det første risikerer du at skade lakken. For det andet spuler du olie og fedt af steder, hvor du ikke nødvendigvis kan komme til efterfølgende. Og for det tredje risikerer du at ødelægge mere skrøbelige dele på cyklen. Du bør hele ikke spule med en vandslange. Skru ned for vandslangens styrke og nøjes i stedet med at overrisle cyklen.

Vær opmærksom på rensemidler

Der findes enormt mange forskellige rensemidler til cykler, og der findes lige så mange gode råd til brug af alternative produkter til rensning. Vær kritisk og prøv dig eventuelt frem på et lille område af cyklen, når du prøver noget nyt. Brug en ordentlig cykelrens til selve stellet, så du passer på lakken. Derudover kan du bruge skurecreme til styrebåndet, som kan være svært at holde rent. Brug dog aldrig skurecremen på lakken. Kæden kræver en fed kædeolie, og alle bevægelige dele kræver en tyndere olie, gerne i sprayform.

Brug flere børster og klude

Stellet bør altid have sin egen børste og sin egen klud, så ikke det bliver mere beskidt, end det var i forvejen. Ekstra beskidte dele som kæden, der typisk har olierester siddende, bør også have sin egen børste og klud. Til øvrige dele af cyklen kan du bruge samme børste og klud, så du i alt har tre forskellige sæt.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send