Geargrupper til racercykler

ultegra-geargruppe

Når du skal vælge ny racercykel, så bruger du typisk noget tid på at vurdere, hvilken geargruppe cyklen skal udstyres med. Valg af geargruppe handler i langt de fleste tilfælde om smag og behag for forskellige mærker og ikke så meget om den enkelte gruppe.

I denne artikel kan du læse mere om, hvad en geargruppe består af samt hvem de tre store producenter er. Som du nok allerede har erfaret, så svinger prisen på geargrupperne rigtig meget. Herunder kan du se en ca. pris på de forskellige grupper af gear, så du kan danne dig et indtryk af de forskellige gruppers prisniveau.

Hvad er en geargruppe?

Hvad er en geargruppe egentlig for noget? En geargruppe til racercyklen er hovedsagligt det, der får cykel til at fungere. Gruppen er det, der gør det muligt at træde kæden rundt, skifte gear, bremse m.m.

Hvad består en geargruppe af?

  • Kranksæt
  • Forskifter
  • Skiftegreb (STI)
  • Klinger
  • Bagskifter
  • Nav
  • Bremser
  • Kassette
  • Evt. kæde

De tre store producenter af geargrupper

Inden for racercykelsverdenen findes der hovedsagligt tre store producenter, der dominerer markedet for geargrupper. Det er disse producenter du bl.a. vil opleve rytterne fra Tour de France cykle med.

shimano

Shimano

Shimano er en japansk producent, der i mange år har været kendt for at levere noget af det mest solide udstyr. Hvis du er en helt ny cykelmotionist, så kan du med fordel vælge tiagra eller 105. Er du derimod lidt mere seriøs med din træning, så er ultegra et rigtig godt valg. Dura Ace er for dig, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten.

Shimano er i øvrigt det mest brugte mærke af de mange Pro-Tour hold.

GeargruppeCa. pris
Shimano Dura Ace Di2 797025.000
Shimano Dura Ace 900012.000
Shimano Dura Ace 790011.000
Shimano Ultegra Di2 677013.000
Shimano Ultegra 68005.500
Shimano 105 58003.300
Shimano Tiagra2.600
Shimano Sora1.700

sram

SRAM

SRAM er en amerikansk producent af geargrupper. SRAM er et forholdsvis nyt mærke på markedet, men de er dog på ganske kort tid blevet meget anerkendte og bliver brugt af mange Pro-Tour hold og motionister.

SRAM er det andet mest brugte mærke af Pro Tour holdene.

GeargruppeCa. pris
SRAM Red/Red Black7.200
SRAM Force5.000
SRAM Rival4.300
SRAM Apex3.100

campagnolo

Campagnolo

Campagnolo er et 100% italiensk mærke, der har en lang historie og tradition bag sig. Campagnolo er kendt for deres unikke håndværk og ikke mindst geargruppernes holdbarhed. Campagnolo er ikke nær så stærkt repræsenteret på de forskellige cykelhold som de andre to mærker. Dog betyder det ikke, at de laver nogle dårligere produkter end de andre. Valg af geargruppe handler som sagt meget om smag og behag.

GeargruppeCa. pris
Campagnolo Super Record EPS30.000
Campagnolo Super Record12.800
Campagnolo Record10.500
Campagnolo Chorus7.400
Campagnolo Athena4.500
Campagnolo Centaur3.600
Campagnolo Veloce3.200

Forhandlere af geargrupperDer er ingen kommentarer - endnu.

Send