Mountainbike i København, Silkeborg, Svendborg og Århus

mountainbike i danmark

Er du til mountainbike, og vil du udfordres med noget seriøs downhillcykling? Så kan du i følgende artikel blive meget klogere på, hvor du helt præcis kan finde mountainbikespor rundt omkring i landet.

Vi har samlet de bedste mountainbikespor i en overskuelig oversigt, så du har de bedste steder at tage udgangspunkt i. Hvad enten du er en garvet mountainbikerytter eller blot en almindelig cykelentusiast, så kan du finde en bane der passer til lige præcis dit niveau.

Bestil din mountaikbiketur hos DuGlemmerDetAldrig.dk

Udfordre dig selv i ’Verdens bedste cykelby’

Købehavn er flere gange blevet kåret som ’Verdens bedste cykelby.’ Er du i København, og er du en garvet mountainbikerytter eller blot en cykelentusiast? Så kan du med fordel tjekke en af Danmarks fedeste mountainbikespor ud. Naturstyrelsen har placeret 30 spor rundt omkring i hele landet og i København finder du 6 af de allerbedste spor inden for en rækkevidde på bare 40 km fra København centrum.

De 6 mountainbikespor af fordelt ud på hele 100 km singetrails, som giver dig rig mulighed for, at prøve kræfter med forskellige typer spor. Du finder nogle af de populære mountainbikespor i; Hareskoven, som ligger 10 km fra København centrum, Rude Skov, Geels Skov, St. Dyrehave med flere.

Kendetegnet for de populære mountainbikespor i København er, at terrænet er udfordrende og ’flowy’ i opbygningen. Du finder ikke 2 spor der ligner hinanden. Er du interesseret i at prøve at køre mountainbike, men har du ingen cykel? Så kan du uden problemer leje en mountainbike ved den pågældende mountainbikebane.

Her vil en fagperson sætte dig ind i alle sikkerhedsforanstaltningerne og sørge for, at du får en fed oplevelse omgivet i den flotte danske natur.

Prisen for at leje en mountainbike varierer selvfølgelig alt efter hvor mange timer du vil bruge ude på banen. De fleste steder udlejer glædeligt en mountainbike til 200 kr for 2-3 timer samt 50 kr for leje af hjelm. Læs mere om prisen.

Få sved på panden i Silkeborgs skove

Rundt omkring i Silkeborgs flotte skove finder du de perfekte bakker til mountainbike. Her har du rig mulighed for at udfordre dig selv, hvad enten du er rutineret eller nybegynder. Få sved på panden, god motion og sjove oplevelser i de naturskønne omgivelser i Silkeborg.

Et af de mest populære steder i Silkeborg er Nordskoven. Nordskoven byder på et hav af forskellige muligheder til de øvede og nybegynderne. Silkeborg er blandt andet også kendt for at være byen, hvor der afholdes EM og VM i mountainbike.

De forskellige mountainbikespor du finder i Nordskoven er delt op i forskellige sværhedsgrader. Blå bane, Rød bane og Sort bane. De forskellige mountainbikebaner har en længde fra 10 km til og med 13 km. Her cykler du i op til 400 højdemeter i 100% singletracks. Hver mountainbikebane har en anslået tid på ca. 1-3 timer, så det kræver stærke ben at holde tempoet oppe hele banen igennem.

Er du helt nybegynder, kan du også benytte et træningsområde ved Korsdalshus som dækker over 10 hektar, hvor du har mulighed for, at prøve de forskellige terræner af, inden du begiver dig ud på de store mountainbikebaner.

Prøv de flotte mountainbikespor i Svendborg

I det sydfynske finder du Hallindskoven som byder på en masse sjove udfordringer for dig som er øvet eller blot nybegynder. Den stigende popularitet omkring mountainbike har gjort, at Svendborg for alvor har fået kapitalstøtte fra interesseorganisationer, hvilket kan ses på de gennemførte mountainbikespor i Hallindskoven.

Svendborg er også kendt for de sociale arrangementer omkring mountainbike og ønsker du, at melde dig ind i en mountainbikeklub med ligesindede? Så kan du melde dig ind i Svendborg Mountainbike Klub som tæller børn, unge og voksne i alle aldre.

Selve mountainbikesporene i Hallindskoven er omgivet i flot natur og terrænet byder på en masse sjove udfordringer.

Nye udfordrende mountainbikespor i Århus

I Århus finder du nogle af Danmarks smukkeste skove med et enestående netværk af garvede mountainbike-entusiaster. Det er netop dette enestående netværk og de smukke omgivelser som er en stor del af Århus’ identitet.

De sjove og udfordrende mountainbikespor bliver flittigt benyttet af indbyggere i Århus samt valfartende fra hele landet. Århus Trail Builders har lavet helt unikke mountainbikespor i Marselis skovene syd for Århus by.

I Marselis skovene finder du sjove nedkørsler i fantastiske omgivelser. Marselis skovene er omgivet af løvskove som giver en unik charme på alle årstider. Mountainbikeruten i Marselis skovene strækker sig over 24 km med dertilhørende højdemeter på ca. 400.

Skulle du blive lækkersulten efter en hård omgang mountainbike i de århusianske skove? Så finder du diverse iskiosker langs strækningen. Kommer du udenbys fra, så har du også mulighed for, at overnatte på Hotel Marselis, som ligger et stenkast fra mountainbikeruten. Et billigere alternativ til hotelovernatning er Blommehavens Camping, som ligger 2 km fra Varna kiosken.

Få et afbræk fra din travle hverdag

Om du er en nybegynder eller garvet mountainbikerytter, så kan der være utrolig mange fordele ved at tage på en mountainbiketur rundt omkring i landet. Du kommer væk fra vante omgivelser, kommer ud i den flotte natur samt oplever en udsigt ud over skovområderne, som du ikke har set før. At køre mountainbike er både sjovt, udfordrende og så giver det desuden en rigtig god kondition, hvis det holdes ved lige.

Læs mere om mountainbiketur i København, Silkeborg, Svendborg og Århus hos DuGlemmerDetAldrig.dk

Der er også et helt unikt fællesskab forbundet med det at køre mountainbike og derfor finder du også utrolig mange mountainbikeklubber rundt omkring i landet som du med fordel kan kigge på, hvis du for alvor er blevet bidt af sporten.

Medlemmer af de danske mountainbikeklubber er som regel utrolige imødekommende, opmuntrende og vil gøre alt for at hjælpe dig godt i gang, så du får en positiv oplevelse, du sent vil glemme.

Derudover kan du også give en prøvetræning i gaveidé til en nær ven, så i sammen kan opleve den smukke danske natur, brænde en masse krudt af og samtidig få en oplevelse udover det sædvanlige.

Lyder mountainbike som noget for dig? Så foreslår vi, at du tager direkte kontakt til din lokale klub allerede i dag – så kan du komme ud på de mange sjove mountainbikebaner hurtigst muligt.Der er ingen kommentarer - endnu.

Send