5 gode råd til en mere effektiv cykeltræning

garmin connect

Hvis du føler, at du er gået lidt i stå med din træning, så får du her fem gode råd, der kan give dig lysten og cykelglæden tilbage. De fem råd tjener alle samme formål: At gøre dig til en mere effektiv cykelrytter.

Råd #1: Pas på med for store gear

Når du cykler, så skal du passe på, at du ikke bruger for store gear. Hvis du cykler i et for højt gear, vil der meget hurtigt danne sig mælkesyre i dine ben, hvilket vil få dig ned i fart.

Du skal i stedet finde et gear, hvor du har en passende kadence (ca. 80-90 omdrejninger pr. minut). En bedre kadence vil også gøre det meget lettere for dig at cykle rundt. Dit tråd bliver mere effektivt, og du får mange flere kilometer ud af det ved at bruge færre kræfter. 

Råd #2: Varier din træning og dine cykelruter

Hvis du gerne vil blive bedre til at cykle, så er det vigtigt, at din træning bærer præg af noget variation. Det nytter ikke noget, at du tre gange om ugen cykler den samme rute på 40 kilometer med den samme gennemsnitshastighed.

Du skal variere din træning, så du for eksempel en dag træner en masse bakker, en anden dag en masse intervaltræning og en tredje dag der består af en lang tur (distance). Intervaltræning er en af de bedste træningsmetoder du kan gøre brug af, hvis du gerne vil i bedre form.

Udover træningen så er det også vigtigt at variere dine ruter, så du får set nogle nye ting og ikke skal kigge på det samme tur efter tur. En af de helt store fordele ved at cykle er nemlig, at du har muligheden for at udforske en masse spændende og nye veje som du aldrig har kørt på før. Derfor bør du ikke lade denne mulighed gå forbi dig. Prøv at dreje til højre i stedet for venstre, som du er vant til.

Råd #3: Sørg for at fylde depoterne op inden træning

Når du cykler, så forbrænder du en masse kalorier. Derfor er det meget vigtigt, at du ikke ruller ud på en forholdsvis tom mave. En tom mave er lig med få kræfter. Derfor skal du sørge for at få fyldt depoterne op inden du begiver dig ud på cykelturen.

Det anbefales at spise 1,5-2 timer før din træning, så maden kan nå at sætte sig. Hvis du for eksempel skal køre et motionsløb, så er det en fantastisk ide at spise noget pasta og kylling dagen før løbet.

Læs også: Sådan optimerer du dit væskeindtag

Råd #4: Intensivér din træning trin for trin

I stedet for at cykle 20 km den ene dag og 40 km den anden, så bør du intensivere din træning gradvist. Det er vigtigt, at du ikke overbelaster kroppen for hurtigt. Derfor skal du stille og roligt øge din træningsmængde, intensitet og kilometer.

På den måde sikrer du en mere naturlig udvikling, der minimerer risikoen for skader og lignende. Som hovedregel kan du intensivere din træning med 5-10% træning for træning.

Råd #5: Stræk ud efter din cykeltur

Det er en super god ide at strække ud efter din cykeltur, da det virker forebyggende mod skader. Derudover kan udstrækning også hjælpe dig med at undgå ømme muskler dagen efter, hvilket kan være ganske tilfredsstillende, hvis du ved, at du skal på cyklen igen i morgen.

Derudover kan udstrækning også hjælpe dig med at blive mere smidig, hvilket er en fordel som cykelrytter. Det kræver en hvis smidighed at cykle helt nede i bøjlen i længere tid.

Video: Se eksempler på udstrækningsøvelser for cykelryttere i denne videoDer er ingen kommentarer - endnu.

Send